Channable

Amazon har lanserats i Sverige

Är ni förberedda?

2020 har varit ett händelserikt år; både på gott och ont. En av de mer omtalande nyheterna i år är att Amazon äntligen har lanserats i Sverige. För att säkerställa en så bra start som möjligt har vi sammanfattat de viktigaste fördelarna samt hur du bäst kan lyckas med den intresseväckande lanseringen.

Amazon-Sweden-Blog-Headers Amazon-Sweden-01

Börja sätta upp dina produktlistningar redan nu

Nyheten om att amazon.se nu är live innebär att du redan idag kan sätta upp dina produktlistningar. På Channable är vi glada att meddela att vi har utvecklat en API-integration som innebär att du kan skapa och skicka dina produktannonser direkt till Amazon.

Genom att använda API-integrationen via Channable kan du förutom att automatisera produktflöden till Amazon även säkerställa att produktinformation och lagerstatus uppdateras automatiskt i realtid så snart en produkt säljs. Oavsett om det sker via Amazonas marknadsplats eller via din egen webbshop.

Amazon-Channable

Läs även: Hur kan jag skapa produktlistningar för Amazon via Channable?

Berika dina produktflöden med ytterligare attribut eller filtrera bort produkter som inte önskas säljas med hjälp av smarta regler

Att sköta produktlistningar manuellt i Amazon kan vara tidskrävande, speciellt om din webbshop har ett brett sortiment med många produktvarianter. Genom att använda Amazon API i Channable kan du automatisera en stor del av denna process för att minska tiden som krävs för att sätta upp produktlistningar avsevärt.

En annan stor fördel är den inbyggda attributbyggaren för att enkelt möta Amazons attributkrav. Samt användandet av verktygets kraftfulla regler som kan hjälpa dig att berika din feed eller filtrera bort produkter som du inte önskar lista.

Amazon-Sweden-Rules

Genom att använda verktygets regler för att automatisera produktlistningar minskar du inte bara tiden som krävs för detta jobb avsevärt utan du får även större kontroll över kvaliteten på flödet av produkter som du säljer via Amazon. Så snart du har satt upp produktflödet i Channable så får du omedelbar feedback via API-integrationen som minimerar risken för fel och extra kostnader, samt maximerar effekterna av dina produktlistningar.

Se även: Video: Hur sätter jag upp Channables regler

Hantera ordrar direkt i din egen webbshop

Att sälja produkter via marknadsplatser betyder vanligtvis att du måste hantera kundordrar från själva marknadsplatsen i sig, i detta fall Amazon. Dock behöver det inte vara så. Med hjälp av Channables integration skickas dina ordrar direkt från Amazon till din egen plattform / webbshop så att du kan hantera dem där tillsammans med t.ex. ordrar från din egna webshop.

Genom att lägga till en orderkoppling till ditt Amazon API synkroniseras dina ordrar direkt med din onlinebutik, vilket innebär att du äntligen kan säga hejdå till copy-pasting och hej till automatiskt mottagen orderinformation. Genom användning av orderkoppling frigörs inte bara tid som spenderas på orderhantering utan det bidrar även till att öka den totala effektiviteten när det gäller dina Amazon-insatser.

Vi kan nu säga att vi inte behöver ta hand om orderhanteringen. Channable tar hand om den här uppgiften automatiskt. Vi behöver bara ta hand om våra kunder och förbereda plockning av ordern. Channable synkroniserar även spårning-och leveransstatus, vilket är mer och mer viktigt för Amazon

Från Wapalli use-case

Det stämmer, Channable tar hand om synkronisering av leveransstatus för en order direkt till Amazon. När försändelse-ID för spårning av en leverans skapas så synkroniseras detta automatiskt för varje order.

Varför lista dina produkter på Amazon.se överhuvudtaget?

Är du ny att sälja dina produkter på Amazon och med allt snack runt att Amazon lanseras i Sverige, funderar på att prova det för första gången? I så fall är du definitivt inte den enda. Kolla gärna statistiken i illustrationen längre ner. Att sälja produkter på marknadsplatser såsom Amazon kan inte bara skapa mer synlighet för ens produkter, det kan också öppna ett helt nytt inkomstflöde för företagen. Men innan du fattar några drastiska beslut kan det dock vara en bra idé att utvärdera din marknadsplats-strategi.

Facts EN

Globalt har Amazon cirka 2,3 miljoner aktiva säljare över hela världen på sina samtliga plattformar. Uppenbarligen är den amerikanska plattformen fortfarande den mest populära med mer än 461.000 aktiva säljare, men de franska och italienska plattformarna är inte långt efter med 234.000 och 227.000 aktiva säljare.

Första tanken som många slås av är att detta landskap verkar vara extremt konkurrenskraftigt. Men eftersom Amazon kontinuerligt skapar nya funktioner för att hjälpa e-handlare att synas och öka sin omsättning så kan det vara en bra idé att överväga att finnas där.

Det som också kan vara relevant att ta hänsyn till är det faktum att när Amazon lanserar en ny marknad kommer många konsumenter snabbt att flockas till marknadsplatsen och skapa en revolution inom produktsökningar. Vanligtvis, när konsumenter har lätt tillgång till Amazon, ser man ofta att de använder deras plattform som sitt första val för att söka efter produkter och eventuellt slutföra köp.

Dessutom, genom att titta på några av siffrorna för lanseringen av Amazon i Nederländerna, som skedde tidigare i år, är det ganska intressant att se att det inte endast är konsumenter som flockas till marknadsplatsen. Faktum är att sedan lanseringen av den nederländska marknadsplatsen har Amazon rapporterat en ökning med 87.422 aktiva säljare vilket gör den till den snabbast växande avdelningen i förhållande till sin storlek som marknadsplats.

Med detta sagt och som en sista anmärkning, är det viktigt att komma ihåg att konsumenten oftast har rätt. Att vara närvarande i de kanaler där kunderna finns kan vara avgörande för företagets framgång. Om Amazon Sverige upplever samma tillväxttakt som några av Amazons tidigare lanseringar på nya marknader, så kan det vara en bra anledning att undersöka möjligheten att lista dina produkter där.

Se även: Söker du tips på hur du annonserar dina produkter på Amazon?