a Installatie SEOshop app

Zo installeer je de Channable app via SEOshop

1 Installeer de app in je SEOshop dashboard

Voor SEOshop hebben we twee van onze abonnementen beschikbaar gemaakt via een app: Basic voor maximaal 5.000 producten / 10 exportfeeds en Plus voor maximaal 25.000 producten / 25 exportfeeds. Je kunt deze vinden in de SEOshop App Store.

Heb je eenmaal een versie gekozen, dan zal er bij de installatie gevraagd worden om toestemming voor de lees-rechten van alle producten. Channable heeft geen schrijf-rechten nodig.

2 Creëer jouw eigen account

Je krijgt in Channable een eigen login. Maak daarom een eigen account aan door je naam, e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Je logt daarna vanzelf in.

Note: Heb je al een account bij Channable en je wil een tweede webshop toevoegen? Kies dan "I already have an account" en log in met je e-mailadres en wachtwoord.

3 Voeg jouw webshop toe

Eenmaal ingelogd, krijg je een overzicht van al jouw webshops. Wanneer je een nieuwe gebruiker bent, zal hier nog geen webshop in toegevoegd zijn. Doe dit door op de knop "Add a new project" te klikken. Je krijgt dan een popup waarin je de naam van webshop en de URL van jouw webshop kunt invullen.

4 Importeer jouw producten

Na het aanmaken van jouw shop, word je direct doorgestuurd naar de setup-pagina. Hierin staat al ingesteld dat je de producten vanuit SEOshop wil importeren. Je hoeft hier alleen maar op "continue" te klikken.

5 Selecteer alle velden

Channable leest automatisch alle informatie van jouw producten in SEOshop uit en vergelijkt deze automatisch met onze interne velden zoals deze herkend worden (zoals price, description, title etc). Je kunt per veld kiezen om dit te "mappen" met onze interne velden of om zelf een custom naam te kiezen.

Ook kun je er voor kiezen om nog extra (lege) velden toe te voegen aan je feed. Deze velden kun je bijvoorbeeld gebruiken om later te vullen voor een bepaald exportkanaal. Extra velden kunnen ten alle tijden worden toegevoegd. Je laadt alle informatie in Channable door op "Save and import" te klikken.

6 Overzicht producten

Onder het kopje "Products" vind je nu een overzicht van alle items uit je webshop. Afhankelijk van het aantal producten in je webshop, kan het een aantal seconden duren voordat alle producten volledig zijn ingeladen. Per product kun je alle informatie nog eens oproepen door op een product te klikken.

7 Maak jouw exports aan

Via de "Channels"-knop kun je een export naar een affiliate, marktplaats of vergelijkingssite toevoegen, zoals Beslist.nl, Kieskeurig.nl of Google Shopping. Kies een kanaal en jouw data wordt automatisch in het gevraagde format gezet. Is jouw kanaal nog niet te vinden in de lijst? Neem dan contact op en onze experts voegen hem zo snel mogelijk voor je toe!

Je kunt deze stap herhalen voor ieder kanaal waar je jouw producten aan wil koppelen.

8 Filter en bewerk jouw feed

Nadat je een nieuw kanaal hebt toegevoegd, kun je allerlei complexe bewerkingen uitvoeren op jouw datafeed via een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface. Zo kun je bijvoorbeeld je producten filteren op prijs of beschikbare maten voordat je het naar een specifiek kanaal stuurt. Ook berekeningen, het samenvoegen van informatie of het toevoegen van utm-codes per export is geen enkel punt.

Met gemakkelijke "als...dan" functies kun je voortaan iedere mogelijke bewerking op jouw datafeed laten doen. Creëer jouw ideale datafeed met Channable!

Kom je er niet uit?

Dat is geen punt! Onze experts staan altijd voor je klaar. Stuur ons even een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!