Back

Medewerker Support Benelux en US

Toffe start-up biedt jouw ideale (bij)baan aan!

Ons super leuke, enthousiaste en soms ook gekke team is al één goede reden om bij ons te solliciteren! Maar als Medewerker Support ga je ook veel leren over IT, hoe webshops werken en je ontwikkelt jezelf in klanten professioneel te woord staan. Je werkt in een team van 20 enthousiaste studenten en starters die hun uiterste best doen klanten te helpen, maar ook enorm bijdragen aan onze sfeer. Misschien zit jij binnenkort wel in ons tompoucen comité, ben je het orakel, organiseer je het volgende FIFA toernooi of neem jij het initiatief voor de kledingruil? Maar nu eerst meer informatie over wat je écht gaat doen.  

Wat ga jij doen?

Channable is een online programma waarmee eigenaren van webshops eenvoudig hun producten kunnen verkopen op websites zoals Marktplaats, Ebay en Bol.com. Onze klanten stellen vragen per mail en telefoon die jij gaat beantwoorden. Dit kan variëren van een eenvoudige beginners vraag van een kleine webshop tot vragen over het gebruik van een specifieke functionaliteit van onze tool, of een bepaalde foutmelding bij een grote winkelketen. Daarnaast zet je voor nieuwe klanten hun eerste feed op (wat dit precies is gaan we je leren) en leg je hen telefonisch uit hoe je dit hebt gedaan. Je spreekt met zowel technisch onderlegde als niet technisch onderlegde klanten, dus pas je verhaal aan op het kennisniveau van de klant. Weet je nog niks over feeds, API’s en Google Ads? Dat maakt helemaal niks uit! We begrijpen dat je onze tool nog niet kent en daarom start je de eerste weken met een uitgebreide training zodat je na een week de telefoon op durft te nemen.

In de Benelux zijn wij marktleider en daarom zijn de meeste belletjes afkomstig uit de Benelux. Een aantal weken geleden is Channable overseas gegaan en zijn we ook actief in de US. Dit doen we vanuit ons kantoor in Utrecht dus daarom kun je ‘s avonds ook vragen uit de US krijgen. Super leuk toch om onderdeel te zijn van een internationale organisatie? Als je meer wilt weten over onze tool bekijk dan onderstaand filmpje.

Ons team

Wij zijn een jonge organisatie met een team van 80 medewerkers bestaande uit 19 nationaliteiten. Channable heeft naast Support ook een Sales en Marketing afdeling die zich richt op verschillende landen in Europa en tegenwoordig ook op de US. Onze Development afdeling zorgt voor verdere verbetering van onze tool en interne processen. Je zult veel samenwerken met onze Integrations afdeling, die helpt bij ingewikkelde vragen. Tenslotte zorgt Operations voor taken als de betaling van je salaris, goede interne communicatie, een uitstekende lunch en wordt er kritisch nagedacht over mogelijke verbeteringen. Wat ons team kenmerkt? Gezellig, hardwerkend, positief en altijd in voor iets leuks of mafs! Zie ook onze Instagram pagina.

Werkdagen, tijden en locatie

Op dit moment zoeken wij een collega die minimaal 3 avonddiensten per week beschikbaar is gedurende minimaal 6 maanden. Onze diensten zijn van 14:00 – 23:00 uur op maandag tot en met donderdag. Dus overdag genoeg tijd om te studeren, op rustige tijden naar de sportschool of supermarkt te gaan of in de zomer van de zon te genieten. Wij zorgen voor een heerlijk diner; keuze uit 7 verse maaltijden per dag en je kunt zo aanschuiven! Ideaal toch? Je werkt vanuit ons prachtige monumentale pand op Janskerkhof. De afdeling is recentelijk opgeknapt en je waant je in de jungle, genoeg groen dus! Ondanks deze kantoorbaan blijf je lekker fit door onze zit-sta bureau’s, ping-pong tafel, maandelijkse massage en sport clubs (wielrennen, voetballen, hardlopen en meer).

En wat bieden wij nog meer?

  • Een goed salaris 🙂

Waar zijn wij naar op zoek?

  • HBO/WO studerend of afgestudeerd
  • Goede sociale vaardigheden, een professionele houding en een servicegerichte instelling
  • Iemand die graag in een team werkt
  • Beschikbaarheid van minimaal 3 avonddiensten per week gedurende 6 maanden

Veel van onze huidige collega’s geven hun tussenjaar een leuke invulling, komen net van het HBO of de Universiteit of volgen een deeltijd studie en zochten een relevante (bij)baan met uitdaging.

Procedure

Stuur je CV, motivatiebrief en beschikbaarheid naar work@channable.com of reageer via onderstaande button. Binnen 1 week laten we je weten of we je uitnodigen voor een gesprek met Stephanie (Manager Support) en Marloes (HR).

SOLLICITEER NU

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Iedere recruiter of headhunter die ons naar aanleiding van deze vacature benadert, gaat akkoord met een donatie van € 250,- aan Make-A-Wish.